22. Hukuk Dairesi 2017/9642 E. , 2018/20 K. '


Kilitli
Kullanıcı avatarı
İctihat
Mesajlar: 681327
Kayıt: 30 Mar 2021, 02:46

22. Hukuk Dairesi 2017/9642 E. , 2018/20 K.

'İçtihat Metni'
MAHKEMESİ :İş Mahkemesi

Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen kararın, temyizen incelenmesi davalı vekili tarafından istenilmekle, temyiz talebinin süresinde olduğu anlaşıldı. Dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:

Y A R G I T A Y K A R A R I

Davacı İsteminin Özeti:
Davacı vekili, davacının iş akdinin kadro daraltılması nedeniyle feshedildiğini, iş akdi sonrasında imzalanan ibranamenin ihtiraz-i kayıtla imzalanmadığını belirterek, fazla çalışma, ulusal bayram genel tatil ve hafta tatili ücreti alacaklarının davalıdan tahsilini talep etmiştir.
Davalı Cevabının Özeti:
Davalı vekili, davacının alacak taleplerinin zamanaşımına uğradığını, davacıya fazla çalışmalarının karşılığı toplu olarak ödeme yapıldığını belirterek davanın reddini savunmuştur.
Mahkeme Kararının Özeti:
Mahkemece, toplanan kanıtlar ve bilirkişi raporuna dayanılarak davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
Temyiz:
Kararı davalı vekili temyiz etmiştir.
Gerekçe:
1-Dosyadaki yazılara toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2-Taraflar arasında fazla çalışma ve hafta tatili alacağının hesaplanmasına ilişkin uyuşmazlık bulunmaktadır.
Dosyada içerisinde “geçmiş dönem fazla mesai ve hafta tatili ödemesi” açıklamasıyla ödeme dekontu bulunmaktadır. Hükme esas alınan bilirkişi raporunda fazla çalışma ve hafta tatiline ilişkin hesaplama dosyadaki delillere göre doğru ise de, davalı tarafından yapılan bu ödemenin davacının zamanaşımına uğrayan döneme ilişkin alacaklarını karşıladığı nedeniyle dikkate alınmaması hatalı olmuştur. Yapılan bu ödemenin bilirkişi tarafından yapılan hesaplamadan mahsup edilerek sonuca gidilmesi dosya içeriğine uygun olacaktır. Hükmün bu nedenle bozulması gerekmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebeplerden BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 15/01/2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.



Kilitli
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“2018 Yılı Kararları” sayfasına dön